vrijdag 23 november 2012

Brieven schrijven


O, wat hou ik van post!
Geen enveloppen met een ruitje en een gedrukt adres, al kan daar soms ook een leuke verrassing in zitten. Maar dat gebeurt niet zo vaak.
Nee, ook geen mails, al vind ik die af en toe ook geweldig leuk en staat mijn mailbox doorgaans altijd in de aanslag als ik werk. Om af en toe eens te piepen of er nog iets nieuws is.
Maar wat hou ik van post!

Brieven in een envelop, met het handschrift van een dierbare erop. De belofte van woorden en gedachten als je de brief met echte briefopener (jawel) voorzichtig openritst. Heerlijk gewoon!
Vroeger schreef ik massa's brieven. Dagboekbrieven, maar ook echte brieven. Naar een vriendin. Naar mijn poppen bij gebrek aan vriendin. Naar weer een andere vriendin, waarmee ik echt vaak schreef, tot ze dichterbij kwam wonen, maar of dat nu een excuus is om niet meer te schrijven?
Het idee kwam weer tot leven door een paar dingen.
Kerst ligt voor de deur en dan worden we overspoeld met kerstkaartenboxen in de winkel. Hier nog steeds een fotokaart met de kinderen erop (nu ze dat nog leuk vinden moeten we ervan profiteren). Maar wat een prachtige kerstkaarten bestaan er!! Als ik al niet zoveel verzamelingen had, zou ik er meteen eentje beginnen.
Wat ik wel verzamel zijn de kerstkaarten die ik kreeg, inmiddels al een heel pak. Soms maken mensen er een heel werk van. Een handgeschreven wens met een persoonlijke boodschap, waar is over nagedacht. Heerlijk, toch?

Schrijfcollega Tine Mortier stak de vlam aan de lont. 'Zouden we weer geen brieven schrijven?' pende ze op een sociale netwerksite.
Meteen sloeg de vonk over. Brieven!!! Ik kreeg al visioenen van massa's leuke post in mijn brievenbus, van kaartjes of mooi briefpapier, van gepende woorden en gedachten, overpeinzingen of gewoon verhalen van alledag.
Ik ging op zoek naar het Flow Winterboek (een aanrader!!!). Heerlijk winterdik tijdschrift, bomvol verhalen, idee├źn, kaartjes, briefpapier en inspiratie. Mijn aankooplijstje groeit: postzegels, enveloppen, mooi briefpapier (niet te vinden, maar ik geef niet op!), pen, inkt, noem maar op.
'Okee,' zei iemand op dezelfde sociale netwerksite. 'Brieven krijgen is leuk, goed. Maar ik hou meer van de continuïteit. Dus niet een eenmalig briefje, maar een hele correspondentie.' Ze heeft natuurlijk gelijk. Een geregelde correspondentie is als een gesprek dat blijft duren. Ik neem de handschoen aan!

En nu stel ik mezelf voor een paar uitdagingen. Een vroeg nieuwjaarsvoornemen.
1) Ik wil meer brieven schrijven naar verschillende mensen en dat volhouden.
2) Naar de eerste die reageert op een blogpostje van op deze blog, stuur ik het blog handgeschreven op. Alleen niet vergeten je adres door te sturen ;-) Dat kan via mail: ingemisschaert@hotmail.com
3) Ik heb ook een idee voor een wedstrijd in mijn hoofd, maar dat hou ik nog eventjes geheim tot 1 december!!!

Veel liefs,
Inge

1 opmerking: