zondag 15 juli 2012

Op WTV!

Op 11 juli reed ik richting Brugge, om er samen met mijn schrijfvriendin Inge Bergh naar Middelkerke-Westende te vertrekken. In de mooie Villa Les Zéphyrs gingen namelijk de opnames voor het praatprogramma 'Alles goed' van WTV-Focus door.
Opnames!!!
De zenuwen gierden een paar dagen voordien al door mijn keel ... Op de dag zelf werden we gelukkig getrakteerd op een waterig zonnetje, al was het koud. Ik was al blij dat het niet regende.
Het schminken in de echte schminkstoel door een echte schminkster was al een belevenis op zich. De opname viel gelukkig reuzegoed mee! Ik was vooral opgelucht dat ik die ene vraag niet kreeg. Oef.
Het was leuk om te doen en ook leuk om Kristina Ruell en Inge Bergh op het tv-toestel te zien.
De lunch nadien smaakte des te beter.

les zephyrs

Eventjes over de villa. Een kleine zoektocht op het net leerde mij een paar dingen. Het huis stamt van 1922 en was het vakantiehuis van de Gentse geneesheer Muyshondt. Het gebouwtje is een ontwerp van Oscar Van de Voorde, die het ontwierp voor de wereldtentoonstelling in 1958. Architectuur interesseert mij, vermits mijn overgrootvader Lucien De Munnynck architect was en nog vrij bekend om zijn art nouveau ontwerpen. Niet te verwonderen dan dat de glas-in-loodramen van de hand van Henry Van de Velde zijn. De jongedames op de foto spreken enorm tot mijn verbeelding. Vooral hun kledingsstijl vind ik prachtig. In dat opzicht doet deze villa mij denken aan De Concessie in De Haan, de badplaats waar wij altijd naartoe gaan omwille van de nostalgie. Gek om te bedenken dat ook mijn overgrootvader, een Gentse veelbelovende jonge architect, met plannen speelde om een huis in Belle Epoquestijl te bouwen aan de zee. Jammer dat hij het niet deed.

eetkamer

Deze grandeur hebben we niet in het echt gezien, maar getuigt van het ideaalbeeld van die tijd: een alleenstaande villa met een grote tuin bezitten, met aparte ruimtes voor de dienstbodes. Niet verwonderlijk ligt de keuken dan ook in de kelder. En ook al wordt de mooie villa nu omgeven door lelijke flatgebouwen, toch kun je er de tuin meteen bij denken.In de ruimte met de gele sofa's (die verwonderlijk genoeg best lekker zaten!) is het gesprek opgenomen. Let vooral op het prachtige behang!

Middelk_West_50.jpg

Zo'n keuken wil ik ook wel, maar dan liefst op de begane grond ;-) Wie 'Upstairs, downstairs' ooit zag, kan zich meteen inbeelden hoe het er toen aan toe ging.  Ik vind vooral de steentjes tegen de muur prachtig.

Middelk_West_48.jpg

Ook de badkamer sprak tot de verbeelding: een bad met trapjes!!!

Het resultaat van al deze spannende dingen kun je op 23 juli vanaf 14.00 uur zelf bewonderen op WTV. Voor wie geen West-Vlaamse tv kan ontvangen, zal ik proberen een linkje te posten.

Groetjes,
Inge

1 opmerking:

  1. Volgens mij gebeurden de opnames waar de tafel en stoelen op de foto staan, maar hadden ze de opzetting gedraaid en de gele sofa's voor de haard gezet waar nu de eetkamer staat.
    Ik ga zeker nog eens terug om de villa op het gemak te bewonderen!

    BeantwoordenVerwijderen